وبلاگ فرهاد مرتضی پور

Farhad Mortezapour's Blog

وبلاگ فرهاد مرتضی پور

Farhad Mortezapour's Blog

انواع JOIN در SQL

Inner Join : در این روش سطرهایی نمایش داده می شوند که در هر دو جدولی که با هم Join شده اند وجود دارند. فرض کنید که دو جدول به نام titles و publishers داریم و می خواهیم برای هر title ، publisher آنرا تعیین کنیم. در اینصورت از Inner Join بصورت زیر استفاده می کنیم :

SELECT title, pub_name
FROM titles INNER JOIN
publishers ON titles.pub_id = publishers.pub_id

در اینصورت title هایی که publisher ندارند یا publisher هایی که title ندارند هیچ کدام در خروجی نمی آیند.

Outer Join : در این روش سطرهایی از جدول اصلی که سطر متناظرشان در جدول دیگر وجود ندارد هم در خروجی می آیند. بسته به اینکه بخواهیم کدامیک از سطرهایی که در جدول دیگر متناظر ندارند هم در خروجی بیایند، سه نوع Outer Join بصورت زیر تعریف می شود :

1- Left Outer Join : تمام سطرهای جدول اولی (جدولی که در سمت چپ Join قرار گرفته است) در خروجی ظاهر می شوند. ولی سطرهایی از جدول دوم که متناظری در جدول اول ندارند در خروجی نمی آیند. بعنوان مثال دستور زیر تمام title ها ، حتی آنهایی که publisher ندارند، را در خروجی نشان می دهد :

SELECT titles.title_id, titles.title, publishers.pub_name
FROM titles LEFT OUTER JOIN publishers
ON titles.pub_id = publishers.pub_id

2- Right Outer Join : تمام سطرهای جدول دومی (جدولی که در سمت راست Join قرار گرفته است) در خروجی ظاهر می شوند. بعنوان مثال دستور زیر تمام publisher ها را نشان می دهد حتی آنهایی که title ندارند هم در خروجی نمایش داده می شوند:

SELECT titles.title_id, titles.title, publishers.pub_name
FROM titles RIGHT OUTER JOIN publishers
ON titles.pub_id = publishers.pub_id

3- Full Outer Join : تمام سطرهای هر دو جدول در خروجی می آیند چه در جدول دیگر متناظر داشته باشند چه نداشته باشند. به عنوان مثال دستور زیر تمام title ها و تمام publisher ها را نشان می دهد:

SELECT titles.title_id, titles.title, publishers.pub_name
FROM titles FULL OUTER JOIN publishers
ON titles.pub_id = publishers.pub_id

Cross Join : نتیجه این Join تمام ترکیباتی است که از قرار گرفتن هر سطر از جدول اولی در کنار تمام سطرهای جدول دومی بدست می آید(همانند حاصلضرب دکارتی). بعنوان مثال authors Cross Join Publisher مجموعه تمام حالتهای ممکن author/publisher را در خروجی تولید می کند :

SELECT * FROM authors CROSS JOIN publishers

قانونی کردن ویندوز XP

یکی از بزرگترین مشکلاتی که کاربران ایرانی با آن سر و کار دارند کپی بودن ویندوز XP آنان است. این مسئله میتواند مشکلات زیادی را همچون آپدیت نشدن ویندوز و عدم نصب برخی برنامه ها و بسیاری مشکلات دیگر را موجب شود. در این ترفند قصد داریم روشی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن میتوانید ویندوز کپی شده خود را به طور کامل قانونی کنید و از امکانات CD های اورجینال ویندوز استفاده کنید.

بدین منظور:

از منوی Start بر روی Run رفته و در آن عبارت regedit را تایپ کنید و Enter بزنید تا ویرایشگر رجیستری شما باز شود.

سپس در پنجره باز شده به آدرس زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/WindowsNT/CurrentVersion/WPAEvents

حالا از قسمت سمت راست پنجره روی گزینه OOBETimer دوبار کلیک کنید.
سپس مقدار FF را به 00 تغییر دهید و روی دکمه Ok کلیک کنید و پنجره رجیستری رو ببندید.

اکنون مانند مرحله اول از منوی Start به Run رفته در آن دستور command رو تایپ کنید و روی دکمه Ok کلیک کنید.

در پنجره باز شده دستور زیر رو بنویسید :
systemroot%system32oobemsoobe.exe /a%

چند لحظه صبر کنید تا پنجره ای به نام Activate Windows باز شود.

حالا گزینه دوم (Yes,I want to telephone a customer service representative to activate Windows) رو انتخاب کنید و در پایین پنجره روی دکمه Next کلیک کنید.

حال از پنجره جدید از قسمت پایین روی دکمه Change product key کلیک کنید.

سپس در پنجره جدید کد زیر رو وارد کنید :
B7R7P-J63JP-2J7VH-W3TDJ-PDP7T

بعد از نوشتن این کد روی دکمه Update کلیک کنید و سپس پنجره رو ببندید و سیستم رو یکبار Reboot کنید.

بعد از restart سیستم به منوی Start رفته و run رو انتخاب کنید و مثل قبل دستور command رو بنویسید و روی دکمه Ok کلیک کنید و دوباره مانند بالا در پنجره command عبارت زیر رو تایپ کنید:
systemroot%system32oobemsoobe.exe /a%

در پایان باید پیغام Windows is already activated.click ok to exit رو مشاهده کنید.

کار قانونی سازی ویندوز به پایان رسیده است!

راه جالب برای نفوذ به ویندوز XP بدون رمز عبور

یکی از مشکلات ویندوز xp راه نفوذ به آن در صورت فراموش کردن password می باشد .

همانطور که همه شما می دانید xp امکان جالب switch user را دارد که می توان محیط را برای کار user های مختلف فراهم کرد .حالا اگر شما این password را فراموش کنید چاره چیست؟.

در این حالت چند راه نفوذ هست و آن این است که در هنگام ظاهر شدن منوی کاربران در ابتدا ، دو بار کلیدهایALT+CTRL+ DELETE را فشار دهید سپس در قسمت نام کلمه administrator را تایپ کرده و قسمت password را خالی بگذارید و Ok را بزنید در این حال وارد سیستم می شوید.

حال اگر در هنگام نصب ویندوز Xp برایAdmin پسورد گذاشته باشند چه کار کنیم؟

برای این کار قبل یا هنگام بالا آمدن ویندوز کلید F8 را زده سپس بسته به نوع نیاز خود بکی از گزینه های Safe Mode را انتخاب کنید.

بعد از وارد شدن به ویندوز در منو Start کلیک کنید سپس گزینه RUN را انتخاب کرده ودر جای خالی عبارت Control userpasswords2 را تایپ کنید.
پنجره باز شده دارای 2 TAB به نام هایUsers & Advanced می باشد.

TAB Users را انتخاب کرده و تیک گزینه:User must enter a username and password to use this computer را بردارید.
با برداشتن تیک این گزینه دیگر هنگام ورود به ویندوز از شما پسورد گرفته نمی شود.

حالا با استفاده از گزینه Add می توان نام کاربری را به آن اضافه و با استفاده از گزینه Remove می توان نام کاربری را حذف کرد همچنین با استفاده از گزینه Properties می توان میزان دسترسی کاربران به ویندوز را تعیین کرد.

پیجر چیست ؟

فراخوان پیجر چیست ؟

فراخوان پیجر گیرنده کوچک و سبکی است که براحتی قابل حمل می باشد .
این دستگاه پیام های عددی و پیام های صوتی ( به مدت سی ثانیه ) را دریافت می کند . در فراخوان یک صفحه نشاندهنده برای مشخص کردن پنج شماره و یک بلندگو جهت پخش پیام صوتی در نظر گرفته شده است .
هر فراخوان دارای یک آدرس مشخص می باشد و پیام مربوط به یک فراخوان را فراخوان های دیگر نمی توانند دریافت کنند .
با برنامه ریزی خاصی ، هر ده یا چند فراخوان می توانند تشکیل یک گروه بدهند به طوریکه پیام در یک زمان توسط فراخوان های یک گروه دریافت شود .
فراخوان دارای دو حافظه به منظور ذخیره کردن دو پیام ده رقمی است .
اعداد یک پیام ده رقمی می تواند مشخص کننده اطلاعات خاصی از قبیل شماره تلفن اتاق ، دستگاه و امثال آن باشد .

دستورالعمل استفاده از سیستم فراخوان
شخصی که بخواهد شما را فراخوانی کند بایستی اقدامات زیر را انجام دهد .
شماره فراخوان شما را بداند و از طریق تلفن شماره 198 را بگیرد و به محض شنیدن بوق ممتد ، شماره 4 رقمی فراخوان شما را بگیرد .
- در این لحظه شخص متقاضی می تواند شماره تلفن خود را تا 10 شماره بگیرد .
- پس از اتمام شماره گیری توسط متقاضی و چند لحظه تامل ، صدای بوق ممتد و سپس بوق اشغال بگوش متقاضی می رسد که نشاندهنده ارسال پیام و دریافت پیام از طرف شما می باشد . ( متقاضی گوشی را می گذارد و دیگر اقدامی ندارد .)
- دستگاه گیرنده شما نیز به صدا درمی آید و تمام شماره هایی را که متقاضی گرفته بود روی صفحه گیرنده شما ثبت می گردد بدین ترتیب که 5 شماره اول آن روی صفحه نمایان می گردد و چند شماره بعدی در حافظه دستگاه قرار دارد که با فشار دکمه قرمز رنگ ، شماره های بعدی روی صفحه نمایان می گردد .
- ارسال پیام در حالت اضطراری

در صورتیکه شخص بخواهد پیام فوری و مهم برای شما بفرستد باید پس از گرفتن 198 و شنیدن صدای بوق آزاد و گرفتن شماره فراخوان شما بلافاصله عدد 06 را بگیرد و سپس پیام رمز خود را با 8 شماره بگیرد .
در این حالت گیرنده فراخوان شما با صدای مقطع حالت اضطراری را باطلاع می رساند و پیام عددی روی صفحه گیرنده ثبت می گردد .
در این حالت عدد 06 نیز روی صفحه و در ابتدای پیام ثبت می شو د.

ارتباط دو کامپیوتر از طریق خط تلفن

در این مبحث به آموزش ارتباط دو کامپیوتر که ترجیحا سیستم عامل ویندوز XP را دارند خواهیم پرداخت. در این ارتباط ما از Incoming Dial-Up Connection استفاده می کنیم. یقینا این تنها روش برای ارتباط میان دو سیستم نیست. شما می توانید از کابل link موازی یا سریال، USB، یا حتی تکنولوژی بی سیم مادون قرمز موسوم به Infrared و یا Bluetooth برای ارتباط، استفاده کنید. که در پست های آتی به آن ها پرداخته خواهد شد.

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که خواسته باشید از بیرون از منزل مثلا در اداره به کامپیوتر شخصی خود دسترسی داشته باشید یا حتی برعکس؟ یا مثلا سایتی را طراحی کرده اید و اکنون می خواهید در یک زمان معین بدون انتقال آن به اینترنت، سرعت بارگذاری صفحات آن را به صاحب کار نشان دهید؟ یا از اینترنت دایمی اداره تان استفاده کنید؟ ( که خیلی ها رو دیدم همین کار رو انجام می دن و کلی ذوق می کنند ). یا به طور کلی تر از منابع متصل به سیستم مانند چاپگر یا اسکنر استفاده کنید؟

قبل از این که استارت کار را بزنیم توجه کنید که ویندوز XP در یک زمان از یک اتصال تلفنی و نه بیشتر استفاده می کند. اگر تعداد بیشتری سیستم را می خواهید از این طریق به هم وصل کنید باید سراغ Windows 2000 Server و یاWindows.Net Server 2003 را بگیرید. زیرا این ویندوزها هیچ محدودیتی ندارند و حتی به مراتب کار با آن ها جالب تر است.

بهتر است که بدانید در این وضعیت سرعت انتقال داده ها ما بین 28.8 تا Kbps 33.6 خواهد بود حتی اگر دو کامپیوتر از مودم های 56 Kbps استفاده کنند، چرا که برای سرعت بالاتر باید بین شرکت مخابرات و کامپیوتر سرور خط تلفن دیجیتال E1 و یا در خارج T1 کشیده شده باشد.

البته این عمل ضعف بسیار بالایی دارد و آن هم مسائل امنیتی است که از طریق ترفندهای مختلف قابل حل است. هنگامی که یک Dialup Server را تنظیم می کنید، بصورت پیش گزیده، توانایی استفاده از منابع به اشتراک گذاشته شده تمام شبکه نیز داده می شود، و این موضوع هر چند جالب و مفید است اما می تواند بسیار خطرناک نیز باشد. البته تنها کاربرانی می توانند به یک کامپیوتر Dialup Server متصل شوند که برایشان سطح دسترسی تعریف شده باشد. اما چنان چه اسم و رمز کاربری تصادفا یا عمدا در اختیار یک فرد مشکل دار و با نیت سوء قرار گیرد، قطعا همه شبکه در خطر خواهد بود.

ضمنا سیستم فایل NTFS و تنظیم صحیح حق دسترسی ها می تواند مفید باشد، اما کافی نیست. علاوه بر این که اگر از دیوار آتش استفاده می کنید، کاربرد Dialup Server باعث رد شدن آن خواهد شد و هکرها به راحتی می توانند آن را دور بزنند و به شبکه نفوذ و اعمال خویش را تحقق بخشند. بنابراین در استفاده از آن دقت کنید و در شبکه های وسیع حتی الامکان از انجام آن خودداری کنید.

اما تنظیم سرور و استفاده از باز شماره گیری (Callback): به عنوان یک اصل بدیهی ابتدا از تنظیمات مودمتان و درستی کارکرد آن مطمئن شوید. سپس مراحل زیر را به دقت طی کنید:

1) با یک حساب دارای سطح دسترسی مدیر ( Administrator) وارد ویندوز شوید.
2) به قسمت Network Connections بروید ( به کنترل پانل و از آنجا Network Connections را انتخاب کنید).
3) بر روی Create a new connection که در پانل سمت چپ واقع شده است، کلیک کنید. پنجره اولی که باز می شود برای خوش آمد گویی و معرفی است، کلید Next را بفشارید.
4) در پنجره بعدی که مطابق شکل زیر است گزینه ی آخر یعنی Set up an advanced connection را انتخاب کنید و Next را بفشارید.
5) در پنجره بعد گزینه ی اول را انتخاب و مجددا کلیک Next را بفشارید.
6) در پنجره بعد مودمی را که می خواهید به درخواست های اتصال پا سخگو باشد، انتخاب کنید. دقت کنید که بر اساس تاکید خود مایکروسافت هم تنها یک اتصال همزمان ممکن است. از طریق کلید Properties هم می توانید ویژگی های مودم انتخاب شده را تغییر دهید . پیشنهاد می شود آن ها را در همان حالت دیفالت یا پیش فرض نگه دارید و با فشردن کلید Next به مرحله ی بعدی بروید.
7) در پنجره بعدی باید معلوم کنید که آیا می خواهید VPN -Virtual Private Network را پشتیبانی کنید؟ بهتر است همان حالت دیفالت که No می باشد را انتخاب و به پنجره بعدی بروید.
8) در این پنجره فهرست کاربران ویندوز نمایش داده می شود. می توانید از طریق فشردن کلید Add یک حساب کاربری در ان سیستم برای خود ایجاد کنید . پس از پر کردن فیلدهای کادر New User کلید Ok را بفشارید، هم اکنون حساب کاربرای شما ایجاد شده و در لیست قرار گرفته است به کمک کلید Properties می توانید رمزعبور کاربر را تغییر دهید . اما تب Callback که در این پنجره قرار گرفته برای چیست؟ همان گونه که از اسم آن پیداست اگر شما بازشماره گیری را فعال کنید، پس از اتصال شماره گیرنده به کامپیوتر و بررسی درستی اجازه ورود، ارتباط قطع می شود و Dialup Server با شماره هایی که از شماره گیرنده دریافت کرده است و یا شما تعیین کرده اید، تماس خواهد گرفت.
در این تب سه گزینه رادیویی وجود دارد اولی Do not allow callback که این امکان را غیر فعال می کند و بصورت دیفالت انتخاب شده است. دومی Allow the caller to set the callback number که اگر آن را انتخاب کنید پس از ارتباط پنجره ای ظاهر خواهد شد که تقاضای شماره تلفن می کند. این در مواقعی مفید است که بخواهید هزینه تماس بر عهده Dialup Server باشد.
گزینه سوم یعنی Allow use the following callback number نیز به شما این امکان را می دهد که از قبل شماره را مشخص کنید که از نظر امنیتی اهمیت دارد. در این حالت فقط از یکجا و با یک شماره تلفن می توان تماس گرفت و نه از جای دیگر.
9) در پنجره بعدی گزینه های مربوط به شبکه نشان داده می شود. برای غیر فعال کردن امکان دسترسی به شبکه محلی، بر روی گزینه ی Internet Protocol - TCP/IP دو بار کلیک کنید و در پنجره ای که ظاهر می شود، گزینه Allow Callers to access my local area network را غیر فعال کنید. اگر از برنامه هایی استفاده می کنید که نیاز به دانستن شماره IP کامپیوتر مقابل دارند، مانند بازی های تحت شبکه و یا برنامه VNC می توانید در قسمت TCP/IP شماره IP مشخصی را برای کامپیوتر متصل شده تعیین کنید. در غیر اینصورت شماره به وسیله DHCP برنامه به صورت خودکار داده می شود.
10) در این مرحله کار به اتمام می رسد و با فشار کلید Finish می توانید حاصل کار خود را که ایجاد یه Incoming ساده است در قسمت Network Connections ببینید.

حال شما به سراغ سیستم دیگر بروید و همان گونه که یک کانکشن دیال آپ برای اتصال به اینترت و آی اس پی تان در قبل می ساخته اید، ایجاد کنید. اینبار به جای کلمه عبور و اسم رمز مقادیر قبلی را که در بند 8 ذکر شد وارد کنید و بجای تلفن، شماره تلفن Dialup Server را.

توجه : اگر پس از اتمام مراحل کار, مودم شما به تماس ها پاسخ نمی دهد به قسمت Properties مودمتان واز آنجا به تب Advanced بروید و در کادر Extra Initialization commands عبارت ats0=x را وارد کنید که در آن x بیانگر تعداد زنگ هایی است که پس از آن مودم به تلفن پاسخ می دهد . برای مثال ats0=1 پس از یک زنگ به تلفن پاسخ می دهد .

مقدمه MySQL

MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای (RDBMS) است که امکان ذخیره سازی، جستجو، مرتب کردن و بازیابی داده ها را فراهم می کند. سرور MySQL به چندین کاربر اجازه استفاده همزمان از داده ها را می دهد و دسترسی افراد معتبر به داده ها را تسریع می کند. بنابراین MySQL یک سرور چند کاربره و چند ریسمانه است. اگرچه تاریخچه پیدایش MySQL به سال1979 بر می گردد اما عرضه عمومی آن از سال 1996 آغاز شده است. این سیستم مدیریتی پایگاه داده، رایج ترین پایگاه داده کد باز (open Source) محسوب می شود.

برتری های MySQL

رقبای اصلی MySQL عبارتند از: PostgreSQL, SQL Server, و Oracle. در برابر این رقبا، MySQL از مزیت های زیر بهره مند است:
کارائی بالا
هزینه پائین
سهولت پیکربندی و یادگیری
قابلیت حمل
در دسترس بودن کد اصلی
خدمات پشتیبانی مناسب